Mon. May 20, 2024
ћирилица /latinica

U četiri prihvatna centra u BiH trenutno smještena 974 migranta

Izvor: Srna

U četiri prihvatna centra u BiH trenutno su 974 migranta, što je najmanje od početka migrantske krize, izjavio je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić tokom današnjeg susreta sa šefom Misije Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ u BiH Laurom Lungaroti u Sarajevu

Cikotić je istakao da je to postignuto, zahvaljujući preduzetim mjerama koje je sprovodilo Ministarstvo bezbjednosti i policijske agencije, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Na sastanku je bilo riječi i o dosadašnjem sprovođenju definisanih prioriteta u upravljanju migracijama i povećanju bezbjednosti građana.

Istaknuto je da su u proteklom periodu realizovane brojne aktivnosti koje su rezultirale izgradnjom adekvatnih kapaciteta za smještaj migranata, te povećenjem bezbjednosti migranata i lokalnog stanovništva.

Tokom sastanka razgovarano je o budućoj saradnji između Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara i IOM-a, te o prioritetima u oblasti upravljanja migracijama.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com