Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /латиница

У четири прихватна центра у БиХ тренутно смјештена 974 мигранта

Извор: Срна

У четири прихватна центра у БиХ тренутно су 974 мигранта, што је најмање од почетка мигрантске кризе, изјавио је министар безбједности у Савјету министара Селмо Цикотић током данашњег сусрета са шефом Мисије Међународне организације за миграције /IОМ/ у БиХ Лауром Лунгароти у Сарајеву

Цикотић је истакао да је то постигнуто, захваљујући предузетим мјерама које је спроводило Министарство безбједности и полицијске агенције, саопштено је из овог министарства.

На састанку је било ријечи и о досадашњем спровођењу дефинисаних приоритета у управљању миграцијама и повећању безбједности грађана.

Истакнуто је да су у протеклом периоду реализоване бројне активности које су резултирале изградњом адекватних капацитета за смјештај миграната, те повећењем безбједности миграната и локалног становништва.

Током састанка разговарано је о будућој сарадњи између Министарства безбједности у Савјету министара и IОМ-а, те о приоритетима у области управљања миграцијама.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com