Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /latinica

U Trnovu proglašena vanredna situacija

Foto: Srna

Izvor: Filter

Načelnik Trnova Dragomir Gagović proglasio je vanrednu situaciju na području ove opštine zbog obilnih padavina koje se očekuju u narednom periodu.

Opštinski štab za vanredne situacije će rukovoditi akcijama zaštite.

Prioritetan zadatak Štaba je da izvrši procjenu novonastale situacije na području opštine i da nadležnim organima predloži preduzimanje mjera i zadataka u okviru njihovih nadležnosti, navodi se na zvaničnoj stranici opštine Trnovo.

U odluci se ističe da će Štab ostvariti punu saradnju sa svim subjektima od značaja za akcije zaštite i spasavanja, kao i sa susjednim opštinama i Republičkom upravom civilne zaštite.

Biće organizovano stalno dežurstvo u Štabu i drugim subjektima koji su uključeni u akciju zaštite i spasavanja.

Štab je dužan da obavještava građane o novonastaloj situaciji i mjerama koje se preduzimaju, da naredi upotrebu snaga i sredstava Civilne zaštite i drugih subjekata na zadacima zaštite i spasavanja.

Građani, preduzeća i druga pravna lica u opštini Trnovo dužni su da sprovode potrebne mjere radi zaštite i spasavanja ljudstva i materijalno-tehničkih dobara kojima raspolažu, a koja su ugrožena.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com