Mon. May 20, 2024
ћирилица /латиница

У Трнову проглашена ванредна ситуација

Фото: Срна

Извор: Филтер

Начелник Трнова Драгомир Гаговић прогласио је ванредну ситуацију на подручју ове општине због обилних падавина које се очекују у наредном периоду.

Општински штаб за ванредне ситуације ће руководити акцијама заштите.

Приоритетан задатак Штаба је да изврши процјену новонастале ситуације на подручју општине и да надлежним органима предложи предузимање мјера и задатака у оквиру њихових надлежности, наводи се на званичној страници општине Трново.

У одлуци се истиче да ће Штаб остварити пуну сарадњу са свим субјектима од значаја за акције заштите и спасавања, као и са сусједним општинама и Републичком управом цивилне заштите.

Биће организовано стално дежурство у Штабу и другим субјектима који су укључени у акцију заштите и спасавања.

Штаб је дужан да обавјештава грађане о новонасталој ситуацији и мјерама које се предузимају, да нареди употребу снага и средстава Цивилне заштите и других субјеката на задацима заштите и спасавања.

Грађани, предузећа и друга правна лица у општини Трново дужни су да спроводе потребне мјере ради заштите и спасавања људства и материјално-техничких добара којима располажу, а која су угрожена.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com