Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

У свечаном дефилеу поводом Дана Републике 2.500 учесника

Извор: РТРС

Република Српска сутра, 9. јануара слави 31. годину од свог настанка. 9. јануара 1992. године у Сарајеву, као Република српског народа у БиХ настала је одлуком тадашње Скупштине српског народа у БиХ.

Данас и сутра, низом свечаности у Источном Срајеву, Бањалуци али и готово свим градовима и мјестима Српске биће обиљежен овај значајан догађај из наше блиске прошлости, али први пут на подједнако два важна мјеста за настанак и развој наше Републике. Изазов је то за организаторе обиљежавања, а нарочито за припаднике МУП Републике Српске.

– У Источном Сарајеву данас је генерална проба припадника МУП-а и завршне припреме за сутрашњи Дан Републике – навео је начелник Управе за обезбјеђење личности и објеката и замјеник руководиоца Штаба МУП-а “Дан Републике 2023” Борислав Шарић.

Организовање свих активности око обиљежавања Дана Републике велики је задатак и безбједносни изазов за МУП Српске

Шарић је гостујући у Јутарњем програму РТРС-а навео да ће у 14 часова на свечаном дефилеу у Источном Сарајеву учествовати 2.500 припадника МУП-а те да ће бити и развијена застава Републике Српске дугачка 500 метара.

– У свечаном дефилеу учествоваће и 37 ешалона – напоменуо је Шарић.

Позвао су све грађане Републике Српске да дођу у Источно Сарајево и да Дан Републике Српске прославе у миру и достојанствено.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com