Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Sutra obilježavanje 29 godina od pogibije Zorana Cvijetića

Izvor: Srna

U Istočnom Novom Sarajevu sutra će biti obilježeno 29 godina od pogibije Zorana Cvijetića – prvog ministra unutrašnjih poslova Srpske Autonomne Oblasti /SAO/ Romanija i načelnika Sarajevsko-romanijsko-birčanskog centra službi bezbjednosti.

Pomen će biti služen u 12.00 časova kod spomen-obilježja, mjesta pogibije Cvijetića, pored Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Novom Sarajevu, a potom je predviđeno polaganje cvijeća, saopšteno je iz Podružnice Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Obilježavanju bi trebalo da prisustvuju delegacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, predstavnici grada Istočno Sarajevo, opština i boračkih organizacija Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Trnova i Rogatice.

Zoran Cvijetić poginuo je 11. januara 1994. godine u Lukavici od snajperskog hica pripadnika takozvane Armije BiH sa brda Mojmilo.

Za načelnika Centra službi bezbjedonosti Sarajevsko-romanijsko-biračke regije imenovan je u aprilu 1992. godine, a učestvovao je i u stvaranju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prije rata bio je načelnik Stanice javne bezbjednosti Sokolac.

Filter 2019