Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

СНСД Источно Сарајево против Нешићевог именовања, сутра састанак са Додиком

Извор: Филтер

Предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубиша Ћосић поручио је да ће о приједлогу да Ненад Нешић буде министар безбједности у Савјету министара БиХ сутра разговарати са Милорадом Додиком.

На конференцији за медије обратио се грађанима и изнио ставове Предсједништва ГО СНСД-а Источно Сарајево.

“У Источном Сарајеву ДНС скоро да не постоји. Кандидати ДНС ни на једном нивоу нису добили подршку, у скупштини су само због компензационих мандата. Немамо ништа против ДНС-ове жеље да сарађује са нама али та жеља мора бити доказана. Не можете данас бити дио неког трећег пута и престизати власт у неком камиону, а сутра сте министар. Посебно још када народ то каже, имате обавезу то да јавно пренесте”, рекао је Ћосић.

“Глас народа ће бити преточен у став Градског одбора. На општим изборима прошле године у Сарајевско-романијској регији убједљиво је побиједио Милорад Додик за предсједника РС, а Жељка Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ. У Источном Сарајеву Милорад Додик са 4.300 гласова разлике, а Жељка Цвијановић са 8.200. на подручју регије Додик са 5.500 гласова разлике, а Цвијановићева са више од 10.000 гласова. Ти гласови су резултат подршке Владе и предсједника Додика овом народу и овом крају”, рекао је Ћосић.

Он је додао да глас народа не одговара званичним приједлозима.

“Као одговорни људи који одговарају народу, који су добили његову подршку, имамо обавезу да неке ствари пренесемо јавности. Да отворено кажемо да једно од предложених рјешења за Савјет министара није у складу са оним што је народ рекао”, изјавио је Ћосић.

Ћосић је подсјетио да је актуелни посланик у ПД ПС БиХ Мирослав Вујичић имао 8.500 гласова из Источног Сарајева, он као кандидат за посланика 11.000 гласова, а Страхиња Башевић и Дамјан Шкипина више од 6.000 гласова, те да их то све заједно обавезује да пренесу глас народа.

“У задњих мјесец дана народ заиста говори да предложено рјешење није у складу са оним резултатима које смо постигли. Зато данас кажемо да ћемо слиједити њихов глас и сутра имати разговор са предсједником РС и предсједником СНСД-а Милорадом Додиком. Друга, политички битнија ствар је да ово није никакв бунт људи из Предсједништва ГО СНСД-а Источно Сарајево. Ми смо потпуно јединствен дио структуре унутар СНСД-а и као такви дјелујемо. Увијек смо слиједили политику Милорада Додика и увијек ћемо је слиједити. Нисмо били они који су дио нечије струје, слиједимо структуру СНСД-а и народ. Управо због тога смо данас овдје, да пренесемо глад народа и кажемо да нека рјешења нису добра и да ћемо се у оквиру структура СНСД-а изборити да се те ствари промијене”, поручио је Ћосић.

Не тргујемо функцијама и не тражимо их, навео је Ћосић. Разговараћемо са предједником Додиком о политичкој ситуацији коју народ овдје не цијени као добру, а везана је за приједлог једног министра.

“Представљали смо један пут, позициони пут власти који доноси добро РС и РС унутар БиХ. Нисмо били представници опозиције када смо се борили за гласове, нисмо били представници трећег пута. Немамо ништа против да нам се придруже неки који нису били са нама, али имамо у овој пррдложеној форми јер народ говори другачије”, закључио је Ћосић.

Име које се помињало отворено је рекао посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ Мирослав Вујичић. Поручио је да је народ на изборима рекао своје, да је СНСД побиједио блок окупљен око Јелене Тривић и причу око тзв. трећег пута.

“Сматрамо да Ненад Нешић нема знања и вјештина за позицију на коју је предложен. Стотину разлога је зашто га не треба подржати а само је један да га треба подржати. Све што је до сада радио, видјели смо како је радио. Руководио је Путевима па је од три одрона на путу Сарајево-Фоча један “закрпљен”. Видјели сте како је руководио ДНС-ом, странка је од 100.000 спала на 30.000 гласова. Ако би којим случајем био изабран за министра безбједности, вјероватно би упропастио и то Министарство и то је једини разлог зашто бих гласао за њега”, поручио је Вујичић.

Рукододство ГО СНСД-а Источно Сарајево сутра ће разговарати са предсједником те странке Милорадом Додиком. Гласање за нови Савјет министара БиХ у ПД ПС БиХ је у сриједу и до тада ће бити познат њихов став, поручили су чланови Предсједништва ГО СНСД-а Источно Сарајево.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com