Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Радни однос прекинут са запосленима који не долазе на посао у “Поштама”, РиТЕ Гацко и Угљевик…

Извор: Срна

 Радни однос прекинут је са запосленима који не долазе на посао, а примају плату у предузећима “Поште Српске”, Рудник и Термоелектрана “Угљевик”, Рудник и Термоелектрана “Гацко”, те “Електро Бијељина”, потврђено је из Владе Српске.

Ријеч је и о радницима предузећа Хидроелектране на Дрини, “Електрокрајина” Бањалука, као и о једном запосленом у Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је синоћ да су направљени значајни искораци у “обрачуну” са запосленима у институцијама Српске и јавним предузећима који не долазе на посао, а примају плату, те да је већ са десетинама прекинут радни однос.

Министри у Влади Републике Српске и директори републичких управа и управних организација били су у обавези да до 31. децембра раскину уговоре о раду са свим лицима која се воде као запослена у њиховим институцијама, а не појављују се и не долазе на радна мјеста.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com