Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Прогноза времена до краја јануара

Извор: Филтер

У суботу, 28. јануара, у Републици Српској биће облачно и мало хладније. Биће претежно суво, а слаб снијег ће падати само понегдје, углавном на сјеверу и истоку, наводи се у прогнози Републичког ХМЗ. На југу дјелимично облачно уз сунчане периоде и мало топлије. Вjетар слаб до умерен сјеверозападни и северни. Минимална температура ваздуха од -5°С до -1°С, на југу до 2°С, у вишим предјелима од -10°С. Максимална температура ваздуха од -2°С до 2°С, на југу до 7°С, у вишим предјелима од -5°С.

У недјељу облачно и још мало хладније. Биће претежно суво, а слаб снијег ће падати само ујутро, углавном на истоку. Током дана суво уз дјелимично раслојавање облачности. На југу Херцеговине дјелимично облачно уз сунчане периоде. Минимална температура ваздуха од -6°С до -1°С, на југу до 2°С, у вишим предјелима од -11°С. Максимална температура ваздуха од -2°С до 2°С, на југу до 7°С, у вишим предјелима од -5°С.

У понедељак, 30. јануара, ујутру умјерено до претежно облачно и хладније уз појаву мраза. Током дана промјенљиво до претежно облачно уз сунчане интервале и за који степен више него претходних дана. Минимална температура ваздуха од -8°С до -2°С, на југу до 2°С, у вишим предјелима од -11°С. Максимална температура ваздуха од -1°С до 5°С, на југу до 8°С, у вишим предјелима од -4°С.

У уторак ујутру умјерено до претежно облачно и хладно, у источним предјелима ће понегде падати слаб снијег. На западу ведрије и хладније уз мраз. Током дана наоблачење које ће донијети на сјеверу слабу кишу или сусњежицу, док ће на истоку и централном појасу и даље падати снијег. На југу дјелимично облачно и сунчано. Минимална температура ваздуха од -7°С до -1°С, на југу до 2°С, у вишим предјелима од -10°С. Максимална температура ваздуха од -1°С до 5°С, на југу до 9°С, у вишим предјелима од -3°С.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com