Fri. Mar 31, 2023
ћирилица /латиница

Представници ЕТФ-а у Јапану у посјети Шиншу Универзитету у Нагану

Извор: Филтер

Декан Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. Божидар Поповић и продекан за наставу проф. Срђан Лале настављају посјету универзитетима у Јапану. Састали су се са представницима Шиншу Универзитета у граду Нагану, а састанку је присуствовао и амбасадор БиХ у Јапану Синиша Берјан.

У име Шиншу Универзитета састанку су присуствовали проректор проф. Јошихико Амано, декан и замјеник декана, као и руководиоци департмана Факултета инжењерских наука.

Приликом посјете договорено је и усаглашено потписивање споразума о сарадњи између Електротехничког и Машинског факултета из Источног Сарајева и Факултета инжењерских наука Шиншу Универзитета.

Споразумом су дефинисане различите активности које обухватају размјену студената и академског особља и научно-истраживачку сарадњу.

Професори са Шиншу Универзитета су изразили жељу да учествују у раду Симпозијума Инфотех-Јахорина.

Универзитет у Источном Сарајеву и престижни Шиншу Универзитет из Јапана, који спада у 1000 најбољих универзитета у свијету, посредством Амбасаде БиХ у Јапану потписали су у априлу прошле године споразум о сарадњи на период од пет година.

Ова јапанска високошколска установа са пет кампуса, основана давне 1949. године, неколико година заредом проглашена је најбољим еколошким јапанским универзитетом.

Filter 2019