Mon. May 20, 2024
ћирилица /латиница

Пале: Представници мисије OЕБС у БиХ уручили вриједну донацију Црвеном крсту

Извор: Срна

Представници Мисије OЕБС у БиХ уручили су данас на Палама Црвеном крсту Републике Српске шест исушивача и двије пумпе за воду које се могу користити у случају поплава, укупне вриједности 7.600 KМ.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Kовач рекла је да је ова вриједна донација уручена у складу са молбом њихове организације упућене OEБС-у у БиХ након поплава које су у ранијем периоду захватиле приједорску регију.

“Мисија OЕВС-а у БиХ је одреаговала одмах и извршила набавку исушивача и пумпи. Можда не изгледа велика донација бројчано али ће значити корисницима у случају поплава. Свака донација те врсте и основних средстава добро дође”, рекла је Kовачева новинарима.

Она је истакла да Републичка Цивилна заштита и општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске располажу одређеним бројем исушивача, пумпи али за једно домаћинство није довољан један исушивач.

Kовачева навела да таква врста средстава никада није довољна, те захвалила Мисији OEБС-а у БиХ на донацији и позвала и друге донаторе уколико су у могућности да учине исто.

“Сада имамо ситуацију да су у Гацку двије куће исељене због подземних вода. За ту породицу одмах су укључене пумпе, а послије ће бити потребни исушивачи”, навела је Kовачева и додала да је Црвени крст Републике Српске један од партнера Цивилне заштите Српске и владиног сектора у одбрани и припреми одговор на непогоде.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com