Очишћене локације у Војковићима и обновљено игралиште за одбојку

Извор: Филтер

У оквиру друштвено одговорне кампање {ЗАЈЕДНО} за боље сутра – eco edition, dm drogerie market подржао је реализацију 17 еколошких пројеката. Међу њима је и пројект „Заједничко а лијепо“ удружења грађана „Пробуди се“ из Источног Сарајева.

У склопу пројекта дионице уз саобраћајницу, од старе школе до моста и појас уз ријеку Жељезницу, као и степенице за Мало Накло и Јасика су очишћене, те претворене у цвјетне вртове.

„Проблем неуредне, запуштене и прљаве средине нарочито је изражен у подручју око школе и саобраћајница, а доприноси му недостатак свијести о екологији. Уређењем ових локација допринијели смо љепшем изгледу нашег краја. Такође смо подигли свијест о томе да и „заједничке а ничије“ локације такође требају редовно одржавање. Осим тога, волонтери који су учествовали у овој акцији, обновили су и игралиште за одбојку које је страдало у поплавама 2021. године“, поручили су из Удружења „Пробуди се” те додали да су цвјетни вртови уређени по посебним мотивима како би привукли додатну пажњу грађана.

Пројект „Заједничко а лијепо“ један је од укупно 17 одабраних, које је у склопу кампање {ЗАЈЕДНО} за боље сутра – eco edition, компанија dm подржала с више од 60.000 KМ. Kампања се реализује већ дужи низ година, а до сада је кроз различите активности dm подржао домаће произвођаче и еколошке пројекте.

Filter 2019