Mon. May 20, 2024
ћирилица /латиница

Одржан концерт “Српска у срцу” поводом Дана Републике

Фото: Фото Васке

Извор: Срна

У Kултурном центру Источно Ново Сарајево синоћ је, поводом прославе Дана Републике Српске, одржан концерт који садржи елементе поетско-музичког реситала под називом “Српска у срцу”.

Фото: Фото Васке

Директор Kултурног центра Младен Јанковић рекао је новинарима да су учесници млади умјетници из више градова Републике Српске, те изразио наду да ће публика препознати врхунски квалитет програма вечерашњег концерта који углавном чине родољубиве пјесме посвећене Републици Српској.

Фото: Фото Васке

“Из Бањалуке нам долази Kристина Ивановић Млинар, овдје у Источном Сарајеву њени домаћини и учесници концерта су Лука Новосел, Милица и Маја Станишић, Ана Јованчић, Тамара Митровић, Александар Митровић. Из Рудог нам долази фрулаш Драшко Спасојевић, а учешће у програму имају и народни гуслар Витомир Арсенић и Владимир Зеленовић као рецитатор“, истакао је Јанковић.

Фото: Фото Васке

Он је изразио задовољство што је концерт јако посјећен, од млађе публике па до оних у позним годинама.

Ивановић Млинар је рекла да сматра да је ово дивна прилика и јако добро за српски народ у Источном Сарајеву, али и цијелу Републику Српску да се организују концерти и свечани дефиле и све друге активности у вези са прославом Дана Републике у овом граду.

Фото: Фото Васке

“Драго ми је што сам дио овог концерта и што ћу имам прилику да поново наступам пред публиком у Источном Сарајеву”, истакла је Ивановић Млинар, која је изразила посебно задовољство што послије и више од 15 година поново наступа у Источном Сарајеву.

Фото: Фото Васке

Новосел је рекао да су на концерту изведене пјесме посвећене Републици Срспкој, духовне и традиционалне и изразио наду да су сви уживали у програму.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com