Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /latinica

Na Palama otvorena “Snježna čarolija”

Izvor: Srna

U Olimpijskom parku na Palama večeras je otvorena manifestacija “Snježna čarolija”, u okviru koje je organizovano ekološko klizalište, maskote, vatrometi, te postavljene zimske kućice sa različitim sadržajima.
Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić rekao je
novinarima da su ovakve manifestacije važne, da Pale kao najveća opština u sastavu grada Istočno Sarajevo sa najvećim turističkim potencijalom zaslužuju da budu u prvom planu, te da “Snježna čarolija” dokazuje da je tako.

On je naveo da su posjetioci večeras uživali u muzičkim i plesnim nastupima, u besplatnom kuvanom vinu i čaju.

Ikonić je dodao da tokom manifestacije, do nedjelje, 22. januara, goste očekuju maskiranje i balonsko modeliranje, kabine za slikanje, kao i čuvene kabine za video-aktivacije, te sportski dani i zimska zumba žurka.

On je istakao da će biti upriličene i određene humanitarne akcije sa uličnim sviračem, kao i predstave u saradnji sa Studentskim pozorištem Pale.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić izrazio je zadovoljstvo što se na paljansko šetalište ponovo vratila “Snježna čarolija”, jedna od važnijih manifestacija koje mogu da ponude kako sugrađanima, tako i turistima kojih je iz godine u godinu sve više u lokalnoj zajednici.

Stajčić je pozvao sve sugrađane da sutra dođu u Olimpijski park na Palama i zajedno proslave pravoslavnu Novu godinu uz koncert Borisa Režaka i predgrupe “Neo stereo”.

Šef Turističkog info-centra Pale Dragan Jakić izrazio je nadu da će manifestacija postati tradicionalna, te da će sugrađani i turisti narednih 10 dana uživati u kulturnom, zabavnom, sportskom programu.

Prema njegovim riječima, cilj je promovisanje turističkih, zabavnih i drugih potencijala i sadržaja koje nudi opština Pale, ali i privlačenje turista u ovaj grad.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo u saradnji sa opštinom Pale i Turističkim info-centrom Pale.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com