На Дан Републике рођена Милица Ракић: Име добила по симболу НАТО агресије на Србију

Извор: РТРС

Република Српска на свој 31. рођендан добила је најљепши поклон – 32 најмлађа становника. Једна од тих беба је и дјевојчица Милица Ракић, рођена у Бањалуци. Рођена је истог датума када и њена имењакиња и рођака која је трагично страдала 1999. године од НАТО бомби у Батајници код Београда.

Девети јануар за породицу Ракић донио је посебну радост. У јутарњим часовима славили су рођендан отаџбине, а исти дан и рођење кћерке. Милица је рођена на исти дан као и њена рођака, по којој је и добила име, а која је живот изгубила у НАТО бомбардовању 17. априла 1999. године у Батајници.

– Огромна је повезаност између моје Милице и оне Милице. Прво по имену, друго по датуму рођења, а треће по коријенима. Свима нам је драго и искрено смо почаствовани, јер је то дјевојчица која је мучена и која нас све подсјећа на велико страдање Срба – каже Миличина мама Маја Ракић.

Породица Ракић потиче из села Колунић код Петровца. О трагичној судбини њихове, тада трогодишње рођаке Милице, писао је цијели свијет. А 24 године послије, у Ракићима је рођена још једна Милица. Тако од ове године, Ракићи 9. јануара славе два рођендана.

– Све нас је затекла вијест јер је Милица на свијет требала доћи два дана касније. Свети Стефан је велики светац и весео дан за све нас, а још више јер је то сјећање на покојну Милицу – истиче отац Милан.

Filter 2019