Sat. Jun 22, 2024
ћирилица /латиница

Матична библиотека организује акцију даривања књига

Извор: Филтер

Матична библиотека Источно Сарајево организује акцију даривања књига и позива све грађане да помогну обнављање фонда библиотека.

Акција се организује поводом Међународног дана даривања књига, а трајаће до 14. фебруара.

“За Међународни дан даривања књига прикупљамо књиге за библиотеке сарајевско-романијске регије. Књиге које вам више не требају донесите у Матичну библиотеку, ми ћемо евидентрати ваш поклон и послати у библиотеке којима су неопходне”, рекли су из Матичне библиотеке.

Међународни дан даривања књига обиљежава се широм свијета, а установљен је са циљем промовисања читања код дјеце и одраслих.

Свака књига која се дарује библиотеци је помоћ да је добије неко ко није у могућности да је себи приушти.

“Библиотеке немају новаца да купе све што је објављено, а можда баш ви имате неку књигу коју не бисте читали и радо би сте умјесто ње на својој полици видјели неку другу. Поклоните библиотеци, неко ће јој се обрадовати. Ако поклоните библиотеци нешто што је вама вишак, будите сигурни да у библиотеци неће бити. Библиотеке имају хиљаде чланова и не могу сви одједном да читају једну књигу, добро ће им доћи по још који примјерак” поручују из Матичне библиотеке Источно Сарајево.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com