Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Istočno Novo Sarajevo: Izložba “Živi sjećanje”

Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, u saradnji sa Novinskom agencijom Republike Srpske – Srna, povodom proslave Dana Republike Srpske, organizovaće danas foto-dokumentacionu izložbu “Živi sjećanje”.

Direktor Kulturnog centra Mladen Janković istakao je da ovaj centar i Srna žele da daju doprinos dostojanstvenom obilježavanju Dana Republike Srpske, tako da će na izložbi biti predstavljeni brojni artefakti – fotografije, knjige i faksimili dokumenata koji svjedoče o rađanju i stvaranju Republike Srpske i borbi srpskog naroda za slobodu, čast i dostojanstvo.

Janković je rekao Srni da će izložba biti otvorena nakon svečanog defilea ulicama Istočnog Novog Sarajeva, a uoči koncerta Policijskog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

On je posebnu zahvalnost izrazio novinarima Srne koji su se potrudili da obezbijede niz dokumenata, fotografija i knjiga čiji su autori i sadašnji i bivši radnici Agencije, kao i njihovi bliski prijatelji i saradnici.

– Nažalost, neki od njih više nisu među živima, pa smo na ovaj način željeli da odamo počast i njima i svim srpskim patriotama, borcima i civilima, koji su život ili dijelove tijela ugradili u temelje otadžbine – ističe Janković.

Izložba foto-dokumentacije “Živi sjećanje” biće otvorena u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 18.00 časova, a sutra će u 19.00 časova biti održan koncert pod nazivom “Srpska u srcu”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com