Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Источно Ново Сарајево: Изложба “Живи сјећање”

Културни центар Источно Ново Сарајево, у сарадњи са Новинском агенцијом Републике Српске – Срна, поводом прославе Дана Републике Српске, организоваће данас фото-документациону изложбу “Живи сјећање”.

Директор Културног центра Младен Јанковић истакао је да овај центар и Срна желе да дају допринос достојанственом обиљежавању Дана Републике Српске, тако да ће на изложби бити представљени бројни артефакти – фотографије, књиге и факсимили докумената који свједоче о рађању и стварању Републике Српске и борби српског народа за слободу, част и достојанство.

Јанковић је рекао Срни да ће изложба бити отворена након свечаног дефилеа улицама Источног Новог Сарајева, а уочи концерта Полицијског оркестра Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске.

Он је посебну захвалност изразио новинарима Срне који су се потрудили да обезбиједе низ докумената, фотографија и књига чији су аутори и садашњи и бивши радници Агенције, као и њихови блиски пријатељи и сарадници.

– Нажалост, неки од њих више нису међу живима, па смо на овај начин жељели да одамо почаст и њима и свим српским патриотама, борцима и цивилима, који су живот или дијелове тијела уградили у темеље отаџбине – истиче Јанковић.

Изложба фото-документације “Живи сјећање” биће отворена у Културном центру Источно Ново Сарајево у 18.00 часова, а сутра ће у 19.00 часова бити одржан концерт под називом “Српска у срцу”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com