Fri. Jun 14, 2024
ћирилица /latinica

Istočna Ilidža: Trenutna situacija zadovoljavajuća, preduzimaju se preventivne mjere

Izvor: Srna

Na području opštine Istočna Ilidža trenutna situacija je zadovoljavajuća, a preduzimaju se preventivne mjere kako ne bi došlo do većih posljedica izazvanih eventualnim poplavama, izjavio je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno komunalne poslove i civilnu zaštitu Đorđe Čelik.

Čelik je naveo da su vodostaji u blagom padu, posebno rijeke Kasindolke.

On je istakao da je Štab za vanredne situacije opštine Istočna Ilidža jutros donio odluku da otkaže bogojavljensko plivanje za Časni krst na rijeci Željeznici, koje je bilo planirano za sutra.

„Trenutno preduzimamo preventivne aktivnosti na rijeci Tilavi gdje je zbog olujnog nevremena došlo do stvaranja određenih prepreka u vodotoku i radimo na njihovom uklanjanju. To je područje mjesne zajednice Dobrinja u Ulici Ive Andrića, gdje svaki put prilikom većih padavina dolazi do izlivanja Tilave“, rekao je Čelik.

On je dodao da putem dežurnog broja opštinske Civilne zaštite 057/316-027 građani mogu prijaviti eventualne probleme izazvane vremenskim nepogodama.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com