Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Источна Илиџа: Тренутна ситуација задовољавајућа, предузимају се превентивне мјере

Извор: Срна

На подручју општине Источна Илиџа тренутна ситуација је задовољавајућа, а предузимају се превентивне мјере како не би дошло до већих посљедица изазваних евентуалним поплавама, изјавио је Срни начелник општинског Одјељења за стамбено комуналне послове и цивилну заштиту Ђорђе Челик.

Челик је навео да су водостаји у благом паду, посебно ријеке Касиндолке.

Он је истакао да је Штаб за ванредне ситуације општине Источна Илиџа јутрос донио одлуку да откаже богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Жељезници, које је било планирано за сутра.

„Тренутно предузимамо превентивне активности на ријеци Тилави гдје је због олујног невремена дошло до стварања одређених препрека у водотоку и радимо на њиховом уклањању. То је подручје мјесне заједнице Добриња у Улици Иве Андрића, гдје сваки пут приликом већих падавина долази до изливања Тилаве“, рекао је Челик.

Он је додао да путем дежурног броја општинске Цивилне заштите 057/316-027 грађани могу пријавити евентуалне проблеме изазване временским непогодама.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com