Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

За Божић топло уз сунчане периоде

Извор: Срна

У Републици Српској ће за Божић бити топло вријеме за ово доба године уз сунчане периоде и умјерену облачност, са максималном температуром ваздуха до 15 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеорлолошког завода.

Метеоролози за сутра ујутру и прије подне најављују претежно облачно, око ријека и по котлинама понегдје магла, док ће на југу Херцеговине бити претежно сунчано.

Током дана услиједиће постепено разведравање уз сунчане периоде, прво на сјеверу и западу, а до краја дана у већини предјела.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив или сјеверни.

Минимална температура ваздуха биће од три до осам, у вишим предјелима од нула степени Целзијусових, а максимална дневна од седам до 12, на југу око 15, у вишим предјелима од три степена Целзијусова.

У четвртак, 5. јануара, биће претежно сунчано уз малу до умјерену облачност, а магла ће се на сјеверу дуж ријеке Саве и понегдје на југоистоку задржати и током дана уз свјежије вријеме.

Минимална температура ваздуха од један до шест, у вишим предјелима од минус два степена, а максимална дневна од девет до 15, у мјестима са маглом од пет степени Целзијусових.

У петак, 6. јануара, на Бадњи дан јутро биће претежно ведро, око ријека и по котлинама на сјеверу и југоистоку магла, а током дана претежно сунчано и топло.

Магла ће се понегдје на сјеверу дуж Саве и на југоистоку задржавати и током дана уз свјежије вријеме. Увече ће доћи до постепеног наоблачења са истока.

Минимална температура ваздуха биће од један до шест, у вишим предјелима од минус два степена, а максимална од 10 до 16, у мјестима са маглом од пет степени Целзијусових.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com