Дјечак и младић рањени код Штрпца док су носили бадњак, на њих пуцао Албанац

Извор: Танјуг

Двојица српских младића рањени су данас у Готовуши код Штрпца када је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Како се наводи у саопштењу, рођаци С.С. (11) и М.С. (21) у тренутку напада су ишли поред пута и носили бадњак када је нападач на њих отворио рафалну паљбу.

Они су задобили простријелне ране, један је погођен у шаку, а други у раме и, како се наводи, “тек пуком срећом нису страдали нити су животно угрожени”.

У току је транспорт повријеђених у Клиничко болнички центар у Грачаници.

Канцеларија за КиМ оцијенила је да је ријеч о очигледном покушају убиства недужне српске дјеце која су засметала само зато што су носила бадњак и тиме јасно показала да су Срби.

“Овакав напад директна је последица антисрпске политике Аљбина Куртија који својим понашањем и потезима охрабрује све оне који желе српску крв, чак и на Божић”, оцјењује Канцеларија за КиМ.

Канцеларија за КиМ је затражила хитну и одлучну реакцију међународне заједнице и поручила да ће Канцеларија за КиМ породицама и повријеђенима пружити сву неопходну помоћ.

Полиција тзв. Косова је саопштила да је привела осумњиченог за рањавање српског дјечака и младића код Штрпца.

Како се наводи у саопштењу “регионална полиција Урошевца је након интензивног истражног рада прикупила информације на терену, идентификовала, а затим ухапсила осумњиченог А. К старости 33 године”.

– Осумњичени је под надзором полиције Урошевац, односно Регионалног сектора за истраге, ради других истражних радњи – наводи се у саопштењу.

Filter 2019