Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /латиница

Додик даровао златником 32 бебе рођене 9. јануара

Извор: Срна

Поводом обиљежавања Дана Републике, предсједник Републике Српске Милорад Додик даровао је златником 32 бебе рођене 9. јануара, истакавши да је долазак најмлађих становника на свијет на дан рођења Републике најљепша порука и симбол будућности Српске коју представљају дјеца.

Предсједник Додик упутио је и искрене честитке срећним родитељима, поручивши да је с радошћу примио ове лијепе вијести, уз жељу да заједно свједочимо све већем броју рођене дјеце у Српској, саопштено је из Kабинета предсједника Српске.

“Од срца честитам поносним родитељима који су добили нове чланове своје породице, а ми наше нове становнике. Желим им да одрастају безбрижно, у благостању и породичној срећи, да израсту у добре људе и да их прати срећа кроз цијели живот”, истакао је Додик.

Он је навео да су дјеца највећи понос и да га као предсједника Републике посебно радује да управо 9. јануара Српска има 32 новорођене бебе, те да има прилику да их дарује.

Он је оцијенио да од дана рођења наша дјеца треба да осјете радост овог великог дана и да знају да је њихова Република пуна љубави за њих.

“С великом радошћу ову лијепу праксу наставићу и у наредном периоду”, најавио је предсједник Републике.

На иницијативу предсједника Републике Милорада Додика, Српска је увела праксу додјеле златника бебама рођеним 9. јануара.

У болницама широм Српске 9. јануар ове године рођено је 17 дјевојчица и 15 дјечака.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске рођено је девет беба, у болници “Свети Врачеви” у Бијељини седам, болници Градишка једна, Универзитетској болници Фоча двије бебе, те у болницама “Србија” у Источном Сарајеву три, “Свети апостол Лука” у Добоју седам и у Зворнику три бебе.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com