Mon. May 20, 2024
ћирилица /latinica

Bez vatrometa za doček pravoslavne Nove godine

Izvor: Filter

Na prijedlog načelnika Opštine Istočno Novo Sarajevo donesena je odluka o ukidanju novogodišnjeg vatrometa povodom dočeka pravoslavne Nove godine u ovoj opštini.

“Svjesni činjenice da zvuk vatrometa i eksplozije može izazvati strah, šok i stres kod djece sa posebnim potrebama donesena je odluka o ukidanju”, saopšteno je iz Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Iz ove Opštine upućuju apel građanima da se i sami suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, vodeći brigu o sigurnosti, naročito djece, te da budu svjesni vrlo negativnih posljedica koje takva buka ostavlja na njihovo fizičko i psihičko zdravlje.

Novčana sredstva u iznosu od 3.000 KM, koja su prvenstveno bila namijenjena za organizaciju novogodišnjeg vatrometa, Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo preusmjeriće na račun Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama „Zagrljaj“ Istočno Sarajevo.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com