У четвртак подјела пакетића најмлађим становницима Источне Илиџе поводом Никољдана

Извор: Филтер

Општина Источна Илиџа и ове године ће обрадовати најмлађе становнике општине пакетићима поводом празника Светог Николе.

“Сада већ традиционално Општина Источна Илиџа и Центар за културу и информисање Источна Илиџа организују подјелу пакетића дјеци узраста до 5 година, односно рођеној у периоду од 1. 1. 2017. године до 14. 12. 2022. године”, саопштили су из ове Општине.

У четвртак, 15. децембра у јутарњим часовима ће бити организована подјела пакетића дјеци у предшколским установама „Нова радост“, „Машин свијет“ и „Игра ми је храна“.

Истог дана од 17.00 часова у Спортској сали у Касиндолу вршиће се подјела пакетића дјеци која не похађају предшколске установе, а узраста су до 5 година.

Глумац Дјечијег позоришта РС Саша Терзић ће обрадовати малишане приказом Светог Николе, а кочије којима ће се провести улицама ове општине употпуниће славски доживљај Никољдана.

“Сва дјеца која не преузму пакетиће у Спортској сали у Касиндолу моћи ће то учинити у просторијама Црвеног крста Источна Илиџа, у Улици Иве Андрића, на Добрињи 4 од петка 16. децембра 2022. године у периоду од 9.00-13.00 часова”, поручили су из Општине Источна Илиџа.

Потребно је да родитељи на додјелу пакетића или приликом преузимања у просторијама Црвеног крста понесу на увид здравствену књижицу или родни лист дјетета. За дјецу у предшколским установама идентификациони документи нису потребни.

Подјела пакетића врши се у склопу Никољданских свечаности, које је прошле године по први пут организовао Центар за културу и информисање Источна Илиџа.

Filter 2019