Sun. Feb 5, 2023
ћирилица /latinica

U novembru više krivičnih djela a manje saobraćajnih nezgoda

Izvor: Filter

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo danas je održana redovna konferencija za novinare, na kojoj je rukovodstvo Uprave predstavilo rezultate rada za novembar  tekuće godine.

Načelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac stanje bezbjednosti na području Uprave ocjenio je stabilnim i zadovoljavajućim.

U novembru nisu evdentirana krivična djela sa većim stepenom društvene opasnosti kao ni teža krivična djela poput razbojništava i krađe motornih vozila. Nije bilo ni narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, kao ni povećanja broja narušavanja u odnosu na novembar prošle godine.

Registrovano je ukupno 46 krivičnih djela, podnesena su 42 izvještaja nadležnom tužilaštvu protiv 38 lica, od kojih je osam povratnika u izvršenju i jedan maloljetni izvršilac. 

Iz oblasti organizovanog kriminaliteta obrađena su 22 predmeta u vezi sa zloupotrebom opojnih droga. Tužilaštvu su protiv dva lica podnesna dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, te dva zahtjeva o pokretanju prekršajnog postupka iz ove oblasti. Izdato je 18 prekršajnih naloga.

Evidentirana su dva krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i podnesena dva izvještaj protiv dva lica. Ukupna materijalana šteta pričinjena izvršenjem ovoh krivičnih djela iznosi  81.066,00 KM.

U novembru su se dogodile 42 saobraćajne nezgode ili za 32,3% manje nego u uporednom periodu. Registrovana je jedna nezgoda sa teže povrijeđenim licem, 13 sa lakše povrijeđenim licima i 28 sa materijalnom štetom. Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su brzina neprilagođena uslovima na putu -34 i odstojanje – 9. Iz saobraćaja je isključeno 113 vozača od kojih su 83 isključena zbog vožnje pod dejstvom alkohola. 

Registrovano je 2.348 prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Zabilježeno je 28 narušavanja javnog reda i mira i 32 prekršaja. Podnesena su tri zahtjeva za pokretnje prekršajnog postupka, izdat je 31 prekršajni nalog, a sankcionisana su 34 lica. U strukturi prekršaja najčešći su vrijeđanje, tuča i fizički napad. 

Filter 2019