Tue. Mar 21, 2023
ћирилица /латиница

У новембру више кривичних дјела а мање саобраћајних незгода

Извор: Филтер

У Полицијској управи Источно Сарајево данас је одржана редовна конференција за новинаре, на којој је руководство Управе представило резултате рада за новембар  текуће године.

Начелник ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац стање безбједности на подручју Управе оцјенио је стабилним и задовољавајућим.

У новембру нису евдентирана кривична дјела са већим степеном друштвене опасности као ни тежа кривична дјела попут разбојништава и крађе моторних возила. Није било ни нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, као ни повећања броја нарушавања у односу на новембар прошле године.

Регистровано је укупно 46 кривичних дјела, поднесена су 42 извјештаја надлежном тужилаштву против 38 лица, од којих је осам повратника у извршењу и један малољетни извршилац. 

Из области организованог криминалитета обрађена су 22 предмета у вези са злоупотребом опојних дрога. Тужилаштву су против два лица поднесна два извјештаја о почињеном кривичном дјелу, те два захтјева о покретању прекршајног поступка из ове области. Издато је 18 прекршајних налога.

Евидентирана су два кривична дјела из области привредног криминалитета и поднесена два извјештај против два лица. Укупна материјалана штета причињена извршењем овох кривичних дјела износи  81.066,00 КМ.

У новембру су се догодиле 42 саобраћајне незгоде или за 32,3% мање него у упоредном периоду. Регистрована је једна незгода са теже повријеђеним лицем, 13 са лакше повријеђеним лицима и 28 са материјалном штетом. Најчешћи узроци саобраћајних незгода су брзина неприлагођена условима на путу -34 и одстојање – 9. Из саобраћаја је искључено 113 возача од којих су 83 искључена због вожње под дејством алкохола. 

Регистровано је 2.348 прекршаја из области саобраћаја.

Забиљежено је 28 нарушавања јавног реда и мира и 32 прекршаја. Поднесена су три захтјева за покретње прекршајног поступка, издат је 31 прекршајни налог, а санкционисана су 34 лица. У структури прекршаја најчешћи су вријеђање, туча и физички напад. 

Filter 2019