У вртићу “Бубамара” прослављен Свети Никола

Извор: Срна

Дјечији центар “Бубамара” на Палама прославио је крсну славу – Светог Николу, а тим поводом сломљен је славски колач и приређен пригодан програм.

Kум славе, начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је славу Управи вртића, похвалио њихов педагошки процес и том приликом им уручио дидактичке играчке, напомињући да су сетови играчака уручени и Kлубу за дјецу “Цврчак” и вртићу “Бамби”.

“Срећни смо што прослављамо славу у новим просторијама вртића у којем борави више од 300 малишана. Сумирали смо њихове постигнуте резултате, који показују да су сва уложена средства у ову установу оправдана”, изјавио је Југовић новинарима.

Он је најавио изградњу новог објекта вртића, који ће се, највјероватније, налазити на Лукама.

Југовић је подсјетио да је недавно у Мокром адаптиран дио школе у којем се налази подручно одјељење вртића, те напоменуо да ће општина Пале наставити да улаже у предшколско васпитање за Јавну установу “Бубамара”, али и помоћи приватним вртићима суфинансирањем боравка дјеце.

Директор Дјечијег центра “Бубамара” Вања Југовић рекла је да су припремили веома богат културни програм, који је обухватао рецитације, пјесмице, игроказ и фолклорну тачку, везане за прослављање свеца заштитника – Светога Николе.

Југовићева је истакла да је њихов циљ у вртићу да дјецу од најранијег узраста едукују у традиционалном духу, да чувају, прије свега, своје обичаје, језик и своје писмо ћирилицу, јер ће на тај начин очувати и постојање свога народа.

Према њеним ријечима, од кума славе Југовића вртић је добио вриједне поклоне – дрвене предмете, радионице за дјечаке и тезге за пијаце, али и дрвене слагалице и сличан едукативни материјал.

“Ми смо добили четири дупла комплета. Начелник није заборавио ни дјецу која похађају друге предшколске установе на Палама, па су два комплета уручена и вртићима Цврчак и Бамби”, изјавила је Југовићева.

Она је истакла да су у периоду између двије славе спровели низ активности и имају чиме да се похвале.

“Прошле године имали смо 270 уписаних малишана у нашу установу, а ове 320, захваљујући проширењу. Уз помоћ оснивача, општине Пале, реновирано је 80 метара квадратних простора у Основној школи Мокро, у којем је сада смјештено 21 дијете из тог мјеста”, нагласила је Југовићева и додала да су ове године отворили и први Центар за рани раст и развој на Сарајевско-романијској регији.

Југовићева је навела да су и васпитачи прошли кроз низ едукација како би могли да користе бихејвиоралне скале које се користе за процјену раста и развоја дјетета, те помогну дјеци којој је потребна помоћ и тако раније открију проблем и на вријеме реагују.

Вртић “Бубамара” је у току претходне године остварио је максималан број бодова и након дугогодишњег труда добио сертификат – “Пријатељи здраве хране”.

Filter 2019