Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Усвојен ребаланс градског буџета за ову и буџет за наредну годину

Фото: Фото Васке

Извор: Срна

Одборници Скупштине града Источно Сарајево усвојили су данас ребаланс овогодишњег градског буџета од 16.359.557 KМ и буџет града за наредну годину од 14.794.910 KМ.

Фото: Фото Васке

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да ће буџет за наредну годину бити пажљиво реализован, а ако буде раста пореских прихода, то ће пратити и раст грантова.

“Борићемо се за још снажнију позицију, за властите приходе, борићемо се да средства од комуналне таксе вратимо системски у складу са законским овлаштењима”, рекао је Ћосић и додао да постоји разумијевање свих одборника и да се политичке разлике лако превазиђу.

Он је нагласио да је задовољан урађеним у овој години, захваљујући подршци свих колега у извршној власти.

Фото : Фото Васке

Ћосић је рекао да је захвалан Влади Републике Српске за све пројекте које је подржала у граду и свих шест општина у саставу града.

Он сматра да треба наставити континуитет улагања и да Влада треба да посвети додатну пажњу овом простору.

Kада је ријеч о укидању комуналне таксе, Ћосић је рекао да они који послују у овом граду и остварују екстра профит треба да плате и комуналну накнаду.

Фото: Фото Васке

Ћосић је оцијенио да је одлична одлука да централна манифестација поводом Дана Републике – 9. јануара буде одржана у Источном Сарајеву.

“Мислим да ће се Министарство унутрашњих послова побринути да безбиједност буде на високом нивоу, јер је то посебан дан за све нас”, истакао је он.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Kороман нагласио је да је данашња атмосфера на сједници била позитивна и конструктивна, што доприноси дигнитету, не само Скупштине града, него и самог града.

Фото: Фото Васке

Он сматра да је усвојени буџет пренапрегнут у појединим ставкама, због чега ни одборници нису дјеловали амандмански, на чему им је захвалан.

Kороман је честитао на именовању директору Туристичке организације Источно Сарајево Игору Иконићу.

Фото: Фото Васке

Одборник СДС-а Горан Шеховац истакао је да су одборници ове странке били уздржани приликом усвајања ребаланса за ову и буџета за наредну годину, “јер виде да нема пара и да недостаје око 1.7000.000 KМ од комуналне накнаде”.

Шеховац је рекао да је Kлуб одборника СДС-а упозоравао да ће недостајати новца и због тога нису улагали амандмане, али су изнијели став да поједине пројекте треба што прије завршити.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com