Wed. Feb 1, 2023
ћирилица /latinica

Uručena obuća i odjeća djeci iz Kosovske Kamenice

Foto: Crveni krst Republike Srpske

Izvor: Srna

Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske i Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža uručili su danas setove odjeće i obuće za osamnestoro djece iz Kosovske Kamenice koja u okviru projekta “Mi smo djeca neba” borave u Istočnom Sarajevu.

“Bliže nam se novogodišnji i božićni praznici i nastojali smo da mališane obradujemo setom zimske garderobe koju smo pripremili za svako dijete. Iskreno se nadamo da će im ova garderoba biti korisna u predstojećim hladnim danima”, rekao je predstavnik Crvenog krsta Republike Srpske Miljan Rašević.

Foto: Crveni krst Republike Srpske

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac rekao je da se danas privodi kraju projekat “Mi smo djeca neba” u okviru kojeg je Istočno Sarajevo na nekoliko dana ugostilo 18 djece i dva nastavnika iz Kosovske Kamenice.

Skakavac je podsjetio da su djeca u okviru ovog projekta učestvovala u radionicama koje je organizovao Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo i sinoć održala humanitarni koncert.

On je izrazio posebnu zahvalnost svim ljudima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta i Crvenom krstu Republike Srpske koji su omogućili da djeca budu obučena od glave do pete.

Skakavac je rekao da Srbi u enklavama na Kosovu i Metohiji žive u okruženju i siromaštvu, pokušavajući da sačuvaju tradiciju i teritoriju.

“Toga nema nigdje u Evropi”, rekao je Skakavac.

Foto: Crveni krst Republike Srpske

Rukovodilac pjevačke grupe “Kamenički biseri” Jadranka Vasić zahvalila je za realizaciju projekta koji je potekao od Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, naglašavajući da je riječ o ideji koja istinski pomjera granice.

“To je divan projekat koji je uključio roditelje i učenike i povezao nas sa Kosova i Metohije i vas u Republici Srpskoj. Nama je omogućio nezaboravno iskustvo i odličnu lekciju. Omogućili ste deci sa Kosova i Metohije, kojima je jedina relacija kuća-škola, da uživaju u drugim aktivnostima u ovom prelepom gradu sa ljudima punim ljubavi i gostoprimstva”, rekla je Vasićeva.

Ona je u ime roditelja djece iz Kosovske Kamenice zahvalila domaćinima koji su dali sve od sebe da ih ugoste na najbolji mogući način.

“Održali ste lekciju i primer ste svima u Republici Srpskoj da i mali ljudi mogu da načine velika dela i ako je ideja dobra uvek se nađe neko ko će pomoći da se realizuje. Poklon je odličan, deca su iz višečlanih porodica i puno će im značiti obuća i odeća”, dodala je Vasićeva.

Foto: Crveni krst Republike Srpske
Foto: Crveni krst Republike Srpske
Filter 2019