Уручена обућа и одјећа дјеци из Косовске Каменице

Фото: Црвени крст Републике Српске

Извор: Срна

Представници Црвеног крста Републике Српске и Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа уручили су данас сетове одјеће и обуће за осамнесторо дјеце из Kосовске Kаменице која у оквиру пројекта “Ми смо дјеца неба” бораве у Источном Сарајеву.

“Ближе нам се новогодишњи и божићни празници и настојали смо да малишане обрадујемо сетом зимске гардеробе коју смо припремили за свако дијете. Искрено се надамо да ће им ова гардероба бити корисна у предстојећим хладним данима”, рекао је представник Црвеног крста Републике Српске Миљан Рашевић.

Фото: Црвени крст Републике Српске

Секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац рекао је да се данас приводи крају пројекат “Ми смо дјеца неба” у оквиру којег је Источно Сарајево на неколико дана угостило 18 дјеце и два наставника из Kосовске Kаменице.

Скакавац је подсјетио да су дјеца у оквиру овог пројекта учествовала у радионицама које је организовао Kултурни центар Источно Ново Сарајево и синоћ одржала хуманитарни концерт.

Он је изразио посебну захвалност свим људима који су учествовали у реализацији овог пројекта и Црвеном крсту Републике Српске који су омогућили да дјеца буду обучена од главе до пете.

Скакавац је рекао да Срби у енклавама на Kосову и Метохији живе у окружењу и сиромаштву, покушавајући да сачувају традицију и територију.

“Тога нема нигдје у Европи”, рекао је Скакавац.

Фото: Црвени крст Републике Српске

Руководилац пјевачке групе “Kаменички бисери” Јадранка Васић захвалила је за реализацију пројекта који је потекао од Kултурног центра Источно Ново Сарајево, наглашавајући да је ријеч о идеји која истински помјера границе.

“То је диван пројекат који је укључио родитеље и ученике и повезао нас са Kосова и Метохије и вас у Републици Српској. Нама је омогућио незаборавно искуство и одличну лекцију. Омогућили сте деци са Kосова и Метохије, којима је једина релација кућа-школа, да уживају у другим активностима у овом прелепом граду са људима пуним љубави и гостопримства”, рекла је Васићева.

Она је у име родитеља дјеце из Kосовске Kаменице захвалила домаћинима који су дали све од себе да их угосте на најбољи могући начин.

“Одржали сте лекцију и пример сте свима у Републици Српској да и мали људи могу да начине велика дела и ако је идеја добра увек се нађе неко ко ће помоћи да се реализује. Поклон је одличан, деца су из вишечланих породица и пуно ће им значити обућа и одећа”, додала је Васићева.

Фото: Црвени крст Републике Српске
Фото: Црвени крст Републике Српске
Filter 2019