Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Trnovo: Uspješno riješeno pitanje zapošljavanja djece poginulih boraca

Izvor: Srna

Predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Trnovo Goran Timotija juče je, na sastanku povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ova lokalna zajednica uspješno riješila pitanje zapošljavanja djece većine poginulih boraca.

„Na Zavodu za zapošljavanje imamo još četvoro djece poginulih boraca iz Trnova. Što se tiče ostalih prava porodica poginulih i nestalih boraca, ostvaruju pravo prednosti kod liječenja, ali i ostalih socijalnih pitanja kao što su jednokratne pomoći koje obezbjeđuje opština Trnovo“, rekao je Timotija.

Timotija je istakao da je organizovan sastanak povodom Međunarodnog dana ljudskih prava koji se obilježava 10. decembra, tokom kojeg su učesnici pokušali da ukažu na položaj ovih porodica.

„U fokusu današnjeg sastanka smo imali zapošljavanje djece poginulih boraca, traženje nestalih lica sa područja opštine Trnovo, procesuiranje ratnih zločina i socijalna prava porodica“, rekao je Timotija.

Sastanku su prisustvovali predstavnici opštine Trnovo, grada Istočno Sarajevo, Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Crvenog krsta Srpske, Instituta za nestala lica i Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

Filter 2019