Рок за раскид уговора са онима који не долазе на посао истиче данас, руководиоци који то не ураде „лете“ са функције

Извор: Срна

Министри и директори свих републичких управа и управних организација до данас треба да раскину уговоре о раду са свим лицима која се воде као запослена у њиховим институцијама, а не појављују се и не долазе на радна мјеста.

То је од њих затражено у допису који им је упућен из Кабинета предсједника Владе Републике Српске.

-Уколико се након задатог рока установи да се и даље таква лица налазе у радном односу, одговорна лица-руководиоци биће санкционисани, а то значи разријешени функција на којима се налазе – истиче се у допису који је потписао шеф Кабинета предсједника Владе Жељко Ђурић.

Допис је упућен свим министарствима, те директорима Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, Републичке управе за инспекцијске послове, Републичке управе цивилне заштите, Републичког секретаријата за законодавство, Агенције за државну управу, Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Џендер центра, в.д. правног представника Канцеларије правног представника, као и директорима Службе за заједничке послове Владе, Хеликоптерског сервиса и Угоститељског сервиса Српске.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је за „Глас Српске“ да нерад неће бити толерисан и да ће у наредном периоду захтијевати већу одговорност од људи који воде јавна предузећа или институције у Српској

Filter 2019