Резултати анкете: Затворени базен добио више гласова

Извор: Филтер

Након што је руководство Општине Источно Ново Сарајево позвало грађане да се у анкети изјасне о томе да ли више подржавају изградњу отвореног или затвореног базена, јасно је да затворени базен има већу подршку.

Како је саопштено из Општине, гласало је 2.233 грађана од којих је 1.177, односно 52,7% гласало за затворени базен, док је 1.056, односно 47,3% гласало за отворени базен.

“Након детаљног ишчитавања и приједлога који су пристигли уз анкету, Општинска управа Источно Ново Сарајево одлучила је почети припреме за израду пројеката и за отворени и затворени базен. По изради главних пројеката и процјени трошкова, јавности ће бити предочено колики је временски период реализације планираног, јер смо сви свјесни да заиста велики трошкови и огроман обим посла условљавају немогућност завршетка у једној години”, навео је начелник Општине Јован Катић.

Он је нагласио да је у питању вишегодишњи пројекат, који ће се реализовати у што скоријим етапама, уз изградњу прво отвореног, а потом и мањег затвореног базена.

“Свјесни смо да је велики пројекат пред нама и да је ово крупан залогај за једну локалну заједницу, али даћемо све од себе да реализујемо замишљено, јер су жеље и потребе наших становника најважније”, поручио је Катић.

Filter 2019