Приједор: Срушио се спортски авион, погинуле двије особе

Извор: РТРС

У прилазу на аеродром Урије у Приједору око 15 часова дошло је до пада мањег спортског авиона.

Из Полицијске управе Приједор саопштено је да су два лица смртно страдала.

Како РТРС незванично сазнаје погинули су дугогодишњи инструктор летења Љубиша Араманда и његова кћерка Андреја. Араманда је био и инструктор једриличарства и пилот, планинар, члан ПД Клековача и предсједник Планинарског савеза Републике Српске.

На терену су екипе полиције, ватрогасаца и Хитне помоћи.

– О наведеном је обавијештена Дирекција за цивилно ваздухопловство Босне и Херцеговине, дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор и Тужилаштво БиХ које је надлежно за поступање и даље информисање – наведено је у саопштењу ПУ Приједор.

Након запримања информације о несрећи на подручју Приједора, дежурни тужиоц Тужилаштва БиХ, дао је упуте полицијским агенцијама и надлежни тијелима за цивилно ваздухоповство, којима је тражио осигурање мјеста догађаја, као и подузимање свих потребних активности, како би се утврдили сви детаљи и информације у вези са наведеним догађајем.

Наводе да ће бити извршено прикупљање свих података и документације о наведеном лету, летјелици, мјесту узлијетања, предвиђеном кретању, као и особама које су управљале и налазиле се у летјелици, као и свим другим околностима, потребним за утврђивање свих чињеница повезаних са несрећом у којој има смртно страдалих особа.

Filter 2019