Пале: Усвојен буџет за наредну годину у износу од 19.660.000 КМ

Извор: Срна

Одборници Скупштине општине Пале данас су једногласно усвојили буџет за наредну годину од 19.660.000 KМ.
Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да овај буџет представља развојну компоненту и у њега су уврштене све примједбе грађана.

Југовић је нагласио да су у буџету планирано око 900.000 KМ за изградњу новог вртића у насељу Обилићево, као и средства за изградњу вјештачког терена на стадиону Фудбалског клуба “Романија”, за низ инфраструктурних пројеката, подстицаје, стипендије, пронаталитетну политику.

Он је истакао да су одборници са данашњег дневног реда скинули тачке које се односе на поскупљење комуналних услуга, јер је потребна додатна анализа, како та поскупљења не би била велики удар на буџет грађана.

Југовић је свим грађанима општине Пале честитао предстојеће празнике, уз жељу да их прате и породична и пословна срећа.

Предсједник Скупштине општине Стефан Стајчић истакао је да су буџетом за наредну годину планирани многи пројекти, а у сарадњи са Градском управом Источно Сарајево планирана је градња градске куће и зграде Полицијске управе Источно Сарајево, као и наставак градње музеја.

Стајчић је нагласио да је са дневног реда скинута тачка о поскупљењу гријања, комуналних услуга и воде, јер Kлуб одборника СНСД-а сматра да та поскупљења нису довољно образложена и да се покуша наћи рјешење да предузећа остану стабилна, а да поскупљење не буде велики удар на буџете грађана.

Он је истакао да је самостални одборник Предраг Благојевић предложио да се уведе у праксу пуштање свечане пјесме на Скупштини, која би била химна Србије “Боже правде”, и да се на тај начин заобиђе одлука Уставног суда којом је укинута некадашња химна Републике Српске.

“Ми ћемо видјети имамо ли правни основ за тако нешто и ако имамо онда ћемо је реализовати”, рекао је Стајчић и додао да је захтјев да се, осим химне Републике Српске, има могућност и пуштања свечане пјесме на почетку неких свечаности или када долазе гости.

Шеф Kлуба одборника СНСД-а Бранко Kороман нагласио да је данас донесена одлука о гашењу Туристичке организације Пале, што је само један прелазни облик, јер од 1. јануара креће нова организација функционисања Туристичке организације града Источно Сарајево.

Kороман је истакао да је данас дата сагласност начелнику да заједно са Градском управом и општинама Источни Стари Град и Источно Ново Сарајево крене са формирањем јавне установе града за заштићено подручје Требевић.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске ппонудила да општине Пале, Источно Ново Сарајево и Источни Стари град заједно са градом буду оснивачи те јавне установе, која ће управљати Требевићем.

Filter 2019