Осумњичени за покушај убиства у Источном Сарајеву у притвору

Извор: Глас Српске

Окружни суд у Источном Сарајеву одредио је притвор Борису М. због покушаја убиства Немање Г., у којег је током протеклог викенда у кафани у Источном Новом Сарајеву испалио седам метака из пиштоља и тешко га ранио у ноге.

Наиме, Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву јуче је  поднијело Окружном суду у Источном Сарајеву приједлог за одређивање притвора због сумње да је починио кривично дјело покушај убиства као и недозвољена производња и промет оружја и експолозивних материја, а суд је то прихватио.

Притвор му по овом рјешењу може трајати најдуже мјесец дана, односно до 05. јануара 2023. године.

Случај је полицији пријављен у суботу око 1.05 часова те су трагали за осумњиченим Борисом М. којег терете да је у суботу у Улици Вука Караџића након вербалне перепирке са жртвом изашао из угоститељског објекта “Ракија Бар”, па таксијем отишао до куће и узео пиштољ.

Потом се како наводе из Тужилаштва, истим таксијем вратио до угоститељског објекта и са улазних врата пуцао из пиштоља у Немању Г.

Из  Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево навели су да је осумњичени имао намјеру да убије оштећеног.

У њега је испалио седам метака калибра 7,65мм а неки меци су погодили јакну која се налазила на столици на којој је сједио оштећени.

Други  меци су га погодили у ноге усљед чега је задобио повреде односно простријелне ране,  а нападач је побјегао.

Бранилац осумњиченог оспоравао је правну квалификацију кривичног дјела и истиче да је осумњичени признао да је испалио седам метака јер га је оштећени пљунуо у лице.

Такође, наводи да се осумњичени јавио браниоцу и у присуству истог предао полицији, те да је спреман да преда пиштољ полицијским службеницима.  Осумњичени је истакао да се каје због извршеног дјела.

Након пуцњаве, осумњичени је оружје сакрио на њему познату локацију и није пронађено извршеним претресима стана и просторија које користи, као ни одјевни предмети које је те вечери носио, преносе Независне.

Filter 2019