Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /latinica

Opština Sokolac i Grad Istočno Sarajevo kupuju Autobusku stanicu Sokolac

Izvor: Filter

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić potpisali su Sporazum o sufinansiranju kupovine Autobuske stanice Sokolac i pomoćnih objekata koji su u službi autobuske stanice.

Opština Sokolac će obezbijediti 316.588 KM, dok će Grad Istočno Sarajevo obezbijediti 150.000 KM.

Kako je navedeno, kupovinom Autobuske stanice biće riješen problem autobuskog stajališta u Sokocu radi zadovoljavanja potreba stanovnika ove opštine i svih drugih građana koji koriste usluge autobuskog saobraćaja. Takođe, biće obezbijeđeno i zemljište za izgradnju Vatrogasnog doma na Sokocu za potrebe Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Grada Istočno Sarajevo.

“Važan dogovor za Sokolac, a samim tim i grad, jer oslikva naše zalaganje za što bolje i kvalitetnije saobraćajno povezivanje opština sa područja Istočnog Sarajeva”, istakao je Ćosić.

Podsjećamo, Autobuska stanica Sokolac zatvorena je početkom januara ove godine. Nakon toga je vlasnik Kompanije „Autorherc“, u čijem sastavu je funkcionisala Autobuska stanica Sokolac, dostavio ponudu o prodaji ovog privrednog subjekta.

“Ponuđena cijena je 200.000 evra samo za prostor oko objekta Autobuske stanice, plus 40.000 evra za prostor i objekte u naselju Ćilimara, gdje je smještena radionica i parking prostor” – naveo je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica u maju ove godine, govoreći o namjeri da se oživi rad stanice.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com