Општина Соколац и Град Источно Сарајево купују Аутобуску станицу Соколац

Извор: Филтер

Начелник општине Соколац Милован Бјелица и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић потписали су Споразум о суфинансирању куповине Аутобуске станице Соколац и помоћних објеката који су у служби аутобуске станице.

Општина Соколац ће обезбиједити 316.588 КМ, док ће Град Источно Сарајево обезбиједити 150.000 КМ.

Како је наведено, куповином Аутобуске станице биће ријешен проблем аутобуског стајалишта у Сокоцу ради задовољавања потреба становника ове општине и свих других грађана који користе услуге аутобуског саобраћаја. Такође, биће обезбијеђено и земљиште за изградњу Ватрогасног дома на Сокоцу за потребе Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Града Источно Сарајево.

“Важан договор за Соколац, а самим тим и град, јер осликва наше залагање за што боље и квалитетније саобраћајно повезивање општина са подручја Источног Сарајева”, истакао је Ћосић.

Подсјећамо, Аутобуска станица Соколац затворена је почетком јануара ове године. Након тога је власник Kомпаније „Ауторхерц“, у чијем саставу је функционисала Аутобуска станица Соколац, доставио понуду о продаји овог привредног субјекта.

“Понуђена цијена је 200.000 евра само за простор око објекта Аутобуске станице, плус 40.000 евра за простор и објекте у насељу Ћилимара, гдје је смјештена радионица и паркинг простор” – навео је начелник општине Соколац Милован Бјелица у мају ове године, говорећи о намјери да се оживи рад станице.

Filter 2019