Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /латиница

Оптужница због пореске утаје

Извор: Срна

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Зорице Обрадовић због пореске утаје којом је оштетила буџет БиХ за 95.484 КМ.

Оптужена се терети да је од 16. новембра 2009. до 30. маја 2011. године, као оснивача и одговорно лице без ограничења овлаштења у оквиру регистроване дјелатности у правном лицу “Аса компани” Пале, сачињавала и подносила фалсификовану документацију којом је настојала приказати фиктивни промет роба између повезаних правних лица, који се стварно није десио, те противзаконито остварила право на одбитак улазног ПДВ-а.

У оптужници је наведено да је Обрадовићева на тај начин утајила порез и остварила незакониту имовинску корист у износу од 95.484 КМ, наведено је из Тужилаштва БиХ.

Она се терети да је управљала инкриминисаним пословањем правног лица “Аса компани” и да је избјегла да плати давања прописана порезним законодавством БиХ пружањем лажних података о чињеницама које су од утицаја на утврђивање износа обавеза, чиме је починила кривично дјело пореске утаје или преваре.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ. 

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com