Народна скупштина примила оставке министара Догана и Кабића

Извор: Глас Српске

Народна скуштина РС примила је оставке министара Даде Догана и Драгослава Кабића и доставила је текст оставки у свим скупштинским клубовима, рекао је Ненад Стевандић, предсједник НС РС јутрос на почетку Пете посебне сједнице.

Подсјећања ради, Дадо Доган, новоименовани министар за породицу, омладину и спорт, који је дошао као приједлог СП-а, поднио је оставку након што је установљено да је скривио саобраћајну несрећу у којој је живот изгубио његов најбољи пријатељ, док је и Драгослав Кабић, који је у име СНСД-а изгласан за министра рада и борачко инвалидске заштите, такође је због саобраћајне несреће морао да поднесе оставку.

 У Бањалуци је у току пета посебна сједница Народне скупштине Републике Српске на чијем дневном реду је повећање плата запослених у јавном сектору и новчана подршка незапосленим родитељима четворо и више дјеце.

На дневном реду је укупно 29 тачака које ће углавном бити разматране по хитном поступку, да би наведени акти ступили на снагу 1. јануара.

Посланици ће по хитном поступку разматрати и Приједлог закона о подршци незапосленом родитељу четворо и више дјеце у складу с којим ће родитељ који одлучи да брине о дјеци, имати право да прима плату од 750 марака са плаћеним порезима и доприносима, што ће му омогућити и испуњавање услова за пензију.

Filter 2019