Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /латиница

Након оставке два министра, Каран и Клокић добили још по један ресор

Извор: Глас Српске

Два министарства у Влади Републике Српске водиће вршиоци дужности министара до именовања нових, са чим се неће журити, потврдио је премијер Републике Радован Вишковић.

Народна скупштина Републике Српске прихватила је оставке Даде Догана са мјеста министра породице, омладине и спорта, те министра рада и борачко-инвалидске заштите Драгослава Кабића. 

Министар унутрашњих послова РС Синиша Каран биће, како је потврђено, задужен и за ресор рада и борачко-инвалидске заштите, док ће министар за европске интеграције и регионалну сарадњу Златан Клокић бити вршилац дужности министра за породицу, омладину и спорт. 

Обје оставке написане су 23. децембра, што је само два дана од именовања Догана и Кабића на њихове функције.

Доган, који је на мјесто министра за породицу, омладину и спорт дошао као приједлог СП-а, поднио је оставку након што је установљено да је скривио саобраћајну несрећу у којој је живот изгубио његов најбољи пријатељ, док је и Драгослав Кабић, који је у име СНСД-а изгласан за министра рада и борачко инвалидске заштите, такође је због саобраћајне несреће морао да поднесе оставку.
 

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com