МУП Српске: Упозорење грађанима на имејл поруке лажног садржаја

Извор: РТРС

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава грађане да је у посљедњем периоду евидентирано да на имејл адресе физичких и правних лица пристижу поруке у којима је наведено да постоји информација да се исти баве незаконитим активностима везаним за порнографију и злостављање.

– У наведеним имејл порукама извршиоци често злоупотребљавају имена припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, те је у посљедње вријеме уочено да злоупотребљавају и име директора полиције Републике Српске Синише Кострешевића – саопштено је из МУП-а Српске. 

Из МУП-а упозоравају грађане да су наводи из предметних имејл порука лажни, те да су називи институција и имена лица злоупотребљени.

– Савјетујемо грађанима да уколико добију такве имејл поруке, исте не отварају и не одговарају на њих, те да уколико су на било који начин оштећени да то пријаве МУП-у Српске – истиче се у саопштењу.

Више информација о начинима превара и савјетима за заштиту грађана могу се пронаћи на интернет страници Министарства унутрашњих послова Републике Српске https, а за више информација и на имејл адресу vtk@mup.vladars.net.

Filter 2019