Sun. Feb 5, 2023
ћирилица /latinica

„Muzika spaja“ – zajednički koncert učenika iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva

Foto: CRS

Izvor: Filter

Učenici muzičkih škola iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva sinoć su održali zajednički koncert „Muzika spaja“.

Foto: CRS

Škola za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo je prvi put ugostila učenike iz Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo na koncertu koji je zračio pozitivnom atmosferom.

Foto: CRS

U jednosatnom programu posjetioci su imali priliku čuti bogat repertoar na različitim instrumentima, kroz različite muzičke stilove i epohe.

Foto: CRS

U pozdravnom govoru direktor Škole za osnovno muzičko obrazovanje Mirjana Učur je zahvalila na podršci i dolasku svim gostima, te je izrazila nadu da će se ova saradnja nastaviti i da je ovo druženje samo prvo u nizu.

Foto: CRS

Njena kolegica iz Sarajeva, Lamija Šošić, je istakla kako je sretna što su se škole na ovaj način povezale, te dodala kako jedva čeka da i njena škola uzvrati gostoprimstvo.

Foto: CRS

„Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast što smo večeras ovdje i zahvaljujemo se domaćinima. Ja se nadam da će priča koja večeras započinje ovdje ostati priča sa puno ljubavi, tolerancije, zajedničkog rada i zadovoljstva“, kazala je Šošić.

Foto: CRS

Koncertu su prisustvovali i predstavnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te Novog Sarajeva i Istočnog Novog Sarajeva koji su dali podršku ovakvim primjerima saradnje među djecom iz dva susjedna grada.

Foto: CRS

Koncert je održan uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS i Udruženja građana za kulturu i obrazovanje Pogon.

Foto: CRS

„Muzika je univerzalna i ona zaista spaja i mi smo večeras poslali drugačiju poruku iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva – onu o boljoj zajedničkoj budućnosti“, kazala je Majda Behrem-Stojanov iz CRS-a, direktorica PRO-Budućnost projekta.

Filter 2019