Међународни мјесец борбе против болести зависности

Извор: Филтер

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево обиљежавају Међународни мјесец борбе против болести зависности спроводећи низ превентивних активности. Данас су грађанима дијелили летке под називом „Породица је нит која живоз значи“ и тако још једном показали значај и улогу превентивног полицијског дјеловања усмјереног на борбу против болести зависности.

“У летку едукативног садржаја приказане су основне упуте о томе шта су то опојне дроге, врсте, њихова штетна дејства, као и савјет родитељима како да реагују уколико се њихова дјеца нађу у овој врсти проблема”, појашњавају из Полицијске управе.

Такође, полицијски службеници организују и едукативна предавања у основним и средњим школама, јер је управо акценат стављен на заштиту дјеце и младих.

У протеклих 11 мјесеци ове године Полицијска управа Источно Сарајево је евидентирала 374 случајева у вези са опојним дрогама од који је 28 кривичних дјела и 346 прекршаја. Укупно је пронађено и одузето више од 28 килограма опојне дроге марихуана, 600 грама опојне дроге спид, 6 грама кокаина и мања количина осталих опојних средстава.

Пронађен је један засад индијске конопље и импровизована лабараторија за вјештачки узгој опојне дроге са већом количином опреме.

Полицијска управа Источно Сарајево апелује на све грађане да, уколико имају било каква сазнања у вези са злоупотребом и кријумчарењем опојних дрога, то пријаве најближој полицијској станици или на бесплатан број 122.

Filter 2019