Лаловић: Истина закопана и завијена у сарајевски мрак

Извор: Срна

Апелационо вијећа Суда БиХ је ослобађањем оптужених за убиство војника ЈНА у Великом парку у Сарајеву 1992. године закопало и завило истину у сарајевски мрак из кога се не види нимало свјетла, рекла је Срни Јела Лаловић, сестра Влајка Голубовића жртве овог злочина.

Лаловићева је истакла да је овом пресудом за злочине почињене 22. априла 1992. године у центру Сарајева, поново стављена со на рану породица и да је одавно јасно да се овај стравични злочин не жели расвијетлити, нити да је било коме стало да буду пронађене кости осам убијених резервиста ЈНА.

– Комплетно суђење у предмету “Велики парк” је фарса. Затечена сам мада нисам изненађена и одмах сам видјела да је то бацање прашине у очи породицама погинулих и ништа више. Нисмо ни очекивали да ће осудити Драгана Викића и све који су сједили у оптуженичким клупама – изјавила је Лаловићева, која дуже од 30 година тражи посмртне остатке брата Влајка.

Она је навела да нема никакве информације о томе због чега је убијен и да све мање вјерује да ће његове кости икада наћи.

– Назови суђење је само додатно продубило ране. Нису нам дали ни информацију гдје су кости мога брата и осталих које нису нађене и све што смо чули су приче “рекла-казала”. Побијени су у Великом парку и након убиства стрпали су их у некакву приколицу и одатле су одвезени, то је речено и на суђењу, да би на крају дошли у ситуацију да се на крају ништа не зна – рекла је Лаловићева за Срну.

Она је додала да нико није крив, а да је младост побијена и да је ништа више није јасно.

Лаловићева је навела да јој је мајка умла прије пет година и да није дочекала да сазна шта јој је са сином Влајком и гдје су му кости.

– Пресвисла је од туге. Чекала је и надала се да ће макар за живота моћи отићи на гроб свог сина, али није дочекала – испричала је Лаловићева.

Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић заробљени су и убијени 22. априла 1992. године.

Апелационо вијеће Суда БиХ одбило је жалбу Тужилаштва БиХ на првостепену судску одлуку којом је Драган Викић ослобођен оптужби за убиство заробљених припадника ЈНА у сарајевском Великом парку 22. априла 1992. године, потврдила је Викићев адвокат Адна Добојлић.

Filter 2019