Wed. Feb 8, 2023
ћирилица /latinica

Istočno Novo Sarajevo: Usvojen Nacrt rebalansa ovogodišnjeg i budžet za 2023.

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su na današnjoj sjednici Nacrt rebalansa budžeta opštine za ovu godinu od 20.931.000 KM, što je više za 680.000 KM od planiranog, te odluku o usvajanju budžet za narednu godinu od 15.678.000 KM.
Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić rekao je da će naredna godina biti kruna svih investicija koje su počete u ovoj godini, te pojasnio da zbog obima radova i javnih nabavki nisu uspjele da se završe u cijelosti u tekućoj godini.

“Jedan dio investicija završen je u ovoj godini, drugi se prenosi u narednu godinu, kada će sigurno sve to biti završeno, te moći da služi stanovnicima opštine”, rekao je Katić novinarima.

On je naveo da će naredna godina biti teška i izazovna, te istakao da opština ima skoro šest miliona KM kapitalnih invresticija planiranih budžetom, kao i da će već u januaru, početi sa raspisivanjem javnih nabavki.

Govoreći o velikim projektima, Katić je pomenuo pozorište čije opremanja je u završnoj fazi, budući da su stigle stolice za amfiteatar, čije montiranje će biti u narednom periodu.

Katić je dodao da će u ovoj godini krenuti sa izgradnjom osnovne škole, a biće ponovljena i javna nabavka za izgradnju obdaništa.

On je naveo da je budžetom za narednu godinu planirana i izgradnja saobraćajnica, javne rasvjete, spomenika na Trgu Srbija, te dodao da će dosta sredstava biti uloženo i u kulturne i druge manifestacije i događaje.

Odbornik SDS-a Natko Sudžuka rekao je da je opozicija bila protiv rebalansa budžeta za ovu godinu, jer potrošnja novca nije transparentna, te podsjetio da je njegova stranka prije godinu dana bila za ovaj budžet.

“Ovaj put nećemo biti za budžet za 2023. godinu, bićemo suzdržani, jer nam fali ta transparentnost”, rekao je Sudžuka, te dodao da su nepoznata imena 600 privrednih subjekata koja koriste sredstva za podsticaje od opštine.

Prema njegovim riječima, opozicija će uvijek podržati kada je nešto dobro, ali i ukazivati na greške.

On je pohvalio Katića, jer je uspio da vrati Božićni turnir u futsalu, za koji je rekao da je bio indentifikacija opštine i grada Istočno Sarajevo.

Filter 2019