Tue. Mar 21, 2023
ћирилица /латиница

Источно Ново Сарајево: Усвојен Нацрт ребаланса овогодишњег и буџет за 2023.

Извор: Срна

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су на данашњој сједници Нацрт ребаланса буџета општине за ову годину од 20.931.000 KМ, што је више за 680.000 KМ од планираног, те одлуку о усвајању буџет за наредну годину од 15.678.000 KМ.
Начелник Источног Новог Сарајева Јован Kатић рекао је да ће наредна година бити круна свих инвестиција које су почете у овој години, те појаснио да због обима радова и јавних набавки нису успјеле да се заврше у цијелости у текућој години.

“Један дио инвестиција завршен је у овој години, други се преноси у наредну годину, када ће сигурно све то бити завршено, те моћи да служи становницима општине”, рекао је Kатић новинарима.

Он је навео да ће наредна година бити тешка и изазовна, те истакао да општина има скоро шест милиона KМ капиталних инврестиција планираних буџетом, као и да ће већ у јануару, почети са расписивањем јавних набавки.

Говорећи о великим пројектима, Kатић је поменуо позориште чије опремања је у завршној фази, будући да су стигле столице за амфитеатар, чије монтирање ће бити у наредном периоду.

Kатић је додао да ће у овој години кренути са изградњом основне школе, а биће поновљена и јавна набавка за изградњу обданишта.

Он је навео да је буџетом за наредну годину планирана и изградња саобраћајница, јавне расвјете, споменика на Тргу Србија, те додао да ће доста средстава бити уложено и у културне и друге манифестације и догађаје.

Одборник СДС-а Натко Суџука рекао је да је опозиција била против ребаланса буџета за ову годину, јер потрошња новца није транспарентна, те подсјетио да је његова странка прије годину дана била за овај буџет.

“Овај пут нећемо бити за буџет за 2023. годину, бићемо суздржани, јер нам фали та транспарентност”, рекао је Суџука, те додао да су непозната имена 600 привредних субјеката која користе средства за подстицаје од општине.

Према његовим ријечима, опозиција ће увијек подржати када је нешто добро, али и указивати на грешке.

Он је похвалио Kатића, јер је успио да врати Божићни турнир у футсалу, за који је рекао да је био индентификација општине и града Источно Сарајево.

Filter 2019