Електротехнички факултет донирао рачунаре СШЦ Источна Илиџа

Извор: Срна

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву данас је Средњошколском центру “Источна Илиџа” донирао 10 рачунара за опремање кабинета информатике.
Декан Електротехничког факултета Биожидар Поповић рекао је да су донацију обезбиједили у сарадњи са професорима и асистентима и да се надају да ће рачунари да послуже, не само професорима, већ првенствено ученицима, који треба да стичу нова знања, уз кориштење модерне опреме и програмских пакета.

Он је истакао да ово није прва акција, те да ће у наредном периоду посјетити још двије средње школе, од којих је једна на Сокоцу, гдје ће донирати вриједну рачунарску опрему. Он је додао да још нису одабрали школу којој ће донирати уџбенике из програмског језика Ц.

“Надам се да ће и привредници препознати овакву акцију и да ће се укључити у помоћ средњим школама, како би омогућили нашим ученицима да добију адекватну опрему, добре уџбенике из којих могу да добију најбоља знања, како би били спремни за изазове на факултетима”, нагласио је Поповић.

Директор Средњошколског центра “Источна Илиџа” Бранка Kовачевић захвалила је за данашњу донацију, изразивши задовољство што је Електротехнички факултет препознао потребе школе организујући у посљедњих неколико година низ акција којима су школама поклањани уџбеници, наставна средства и литературу.

“Рад на рачунарима олакшаће наставу и учинити је квалитетнијом, јер сви наставни предмети захтијевају кориштење информатичке опреме, коју не можемо да обезбиједимо властитим средствима”, истакла је Kовачевићева.

Она је додала да је ова донација подстицај за ученике и добар примјер свим институцијама, установама и привредницима у локалној заједници, који имају могућност да оваквим и сличним акцијама помогну школу обезбјеђивањем адекватних услова рада.

Продекан за наставу Електротехничког факултета Срђан Лале нагласио је да је ово једна у низу многобројних активности сарадње са средњим школама и истакао да ће донација од 10 рачунара бити од великог значаја како за ученике, тако и за наставнике.

Он је истакао да је ову средњу школу завршио велики број садашњих студената Електротехничког факултета, који су јако успјешни и вриједни током студирања.

“Овај облик подршке школама је јако важан, првенствено да бисмо на факултетима добили што квалитетнији кадар”, рекао је Лале и изразио наду да ће ученици и њихови родитељи схватити да неко води рачуна о њиховој будућности и да ће остати на овим просторима.

Filter 2019