Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /латиница

Дјеци из угрожених и вишечланих породица на Палама 45 пакетића

Извор: Срна

Црвени крст Републике Српске подијелио је данас 45 пакетића малишанима из социјално угрожених и вишечланих породица са подручја општине Пале, поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника.

Подјела пакетића организована је за малишане чија су имена била на списку Центра за социјални рад Пале.

Сарадник за информисање у Црвеном крсту Републике Српске Миљан Рашевић изјавио је Срни да су малишани из вртића „Цврчак“ са Пала уз много труда и љубави за своје вршњаке из социјално-угрожених и вишечланих породица вриједно прикупили и спаковали укупно 100 пакетића.

„Данас је 45 пакетића подијељено у сједишту Црвеног крста Републике Српске за дјецу из социјално-угрожених и вишечланих породица, док ће остатак од укупног броја припремљених пакетића бити уручен корисницима услуга Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама `Сунце`“, рекао је Рашевић.

Рашевић је рекао да се Црвени крст Републике Српске труди да у сусрет новогодишњим и божићним празницима оваквим и сличним акцијама загрије атмосферу и измаме осмијех на лицима малишана из категорије угрожених, како би се и они, једнако као и њихови вршњаци, радовали новогодишњим и божићним празницима.

Он је навео да све општинске и градске организације Црвеног крста широм Републике Српке у децембру реализују сличне акције, почев од активности у Недјељи солидарности до засебних, сабирних акција, гдје вриједни волонтери припремају пакетиће за малишане из породица у стању потребе.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com